Verzorging van nagelriemen.

Nagelriemen, het uiteinde van de nagelplooi, beschermen tegen het binnendringen van bacteriën, virussen. schimmels en chemicaliën. Het is niet alleen om cosmetische redenen maar ook om gezondheidsreden van belang om de nagelriemen in goede conditie te houden. Ook als je kunstnagels opzet.

Het beschadigen van de nagelriem kan gevolgen hebben voor de nagelgroei.
In zijn algemeenheid wordt er vaak gedacht dat wanneer je de nagelriem niet terugduwt de nagels niet goed doorgroeien of zelfs kunnen stikken. Dit verhaal kan direct naar het rijk der fabelen verwezen worden. Wie op een onjuiste manier de nagelriemen terugduwt loopt juist kans op lelijke nagels. Verschillende mensen menen dagelijks de nagelriemen als een soort dwangneurose terug te moeten duwen. Deze gewoonte kan ernstige beschadigingen tot gevolg hebben aan matrix en nagelplaat. Ook het niet dragen van beschermende handschoenen tijdens bijvoorbeeld poetsen, tuinieren en vult U maar in, geeft problemen. De grootste vijanden van de nagelriem zijn nog altijd water, schoonmaakmiddelen en nagellakremover met aceton.

De oplossing is in dit geval heel simpel. Gebruik een goede nagelriemolie of -crème die elke ochtend en avond moet worden ingemasseerd. Het devies stop met plukken en doe nagelriemolie in Uw tas. Als U dan wilt friemelen kunt U,Uw nagelriem net zo makkelijk even met de olie behandelen. Koop uitsluitend goede nagelriemolie bij de nagelstyliste.
Gebruik voor het verwijderen van nagellakken alleen nagellakremover zonder aceton.

Verzorging van een nagelbreuk.

Een breuk van een kunstnagel, of zelfs in combinatie met de eigen nagel, kan voor U een regelrecht drama opleveren. U wilt het liefst zo snel mogelijk naar de nagelstyliste om de zaak op orde te krijgen. Maar wat te doen in de tussentijd!

Wanneer er nog bloedingen bij het nagelbed zijn kan de nagelstyliste niets doen. Dit is voor U erg vervelend want de nagel hangt erbij te bungelen en dat kan erg pijnlijk zijn.
De pijn is te verzachten door de nagel te spalken. Spalken kunt U op een heel eenvoudige wijze zelf doen. U spalkt als het ware de nagel door er strak een pleister omheen te winden. Als gevolg van deze handeling is het nagelbed onbeweeglijk gemaakt. Het effect is dat de pijn afneemt doordat er geen beweging van de nagel meer mogelijk is.
Indien mogelijk kunt U de lengte van de nagel inkorten met een vijl. Door het inkorten van de nagel wordt deze nog minder beweeglijk. Vijl pas als de nagel gespalt is. Deze handelswijze voorkomt onnodige extra pijnen.

Maak als de bloeding gestopt is een afspraak met de nagelstyliste om de nagelbreuk deskundig te laten behandelen.Meer weten? Bel ons op (0413) 229040
of mail naar info@uweigennagelstyliste.nl

Ontwerp & Realisatie:
Regenmakers Reclamestudio
CONTACTINFORMATIEUW EIGEN BEAUTYTHEEKHUWELIJKTIPS&TRUCSHOME